Modern Mommy

6+1 tipp, hogy idén ne kapj idegbajt karácsonykor

2019. november 21. - Modern Mommy

Számomra az év legcsodálatosabb időszaka a karácsony, és az azt megelőző készülődés. Már novemberben feldíszítem a lakást, beszerzem és becsomagolom az ajándékokat, és ilyenkor természetesen végtelen számú karácsonyi filmet meg tudok nézni. Egyszóval tényleg minden a ráhangolódásról szól. Szinte lehetetlen kizökkenteni az ünnepi hangulatból. Ebben az időszakban szeretem magamban átgondolni az elmúlt évet, hogy mennyi minden történt, és szépen lelassulni. Aztán ahogy közeledik december 24-e, azt látom minden évben, hogy kb. az emberek 90%-a megkergül. Rájönnek, hogy úristen mindjárt karácsony, és még senkinek nem vettem ajándékot, és mit fogok főzni, és mikor fogok takarítani? Mintha tavaly nem ugyanekkor lett volna karácsony. Ezt a kétségbeesést elkerülendő, összeszedtem pár bevált tippet, hogy idén ne kapj idegbajt karácsonykor.

1. Minél előbb egyeztesd a programot a rokonokkal, barátokkal!

Kihez mikor mentek? Hozzátok ki és mikor látogat? Biztosan kell majd némi kreativitás, hogy mindenki beleférjen abba a 3 napba, de legalább nem karácsony előtt két nappal kell kitalálnod, hogy hogyan juttok el egy nap alatt 3 helyre.

 

2. Jó előre tervezd meg az ünnepi menüt!

És eközben írd meg a bevásárlólistát, hogy később már ezzel se kelljen bajlódnod. Mielőtt boltba mész, csak gyorsan át kell futnod a listát, és kihúzni néhány tételt.

 

3. Ne hagyd az ajándékvásárlást az utolsó pillanatra!

Ez talán az egyik legfontosabb dolog, mert ahogy közeledik a karácsony, úgy hatványozódik az emberek száma az üzletekben. Instant idegösszeroppanás.

christmas-2971961_1920.jpg

Forrás: pixabay

 

4. Vásárolj online!

Nyilván ez szorosan kapcsolódik az előző ponthoz. A karácsonyi tömegnyomort jobb elkerülni.

 

5. Vásárlás után azonnal csomagold be az ajándékokat!

Ha mindent egyszerre csomagolsz be, tuti elmegy vele fél napod. És kinek van erre ennyi ideje?

 

6. Ne legyen kötelező ajándékozás!

Beszéld meg a rokonokkal, barátokkal, hogy csak a gyerekeknek vesztek ajándékot. Karácsonykor sokszor esünk abba a hibába, hogy felesleges holmikat veszünk, csak mert muszáj adni valamit. Ha mindenképpen meg szeretnétek lepni egymást, készítsetek ti magatok valamit. Süssetek sütit, főzzetek különleges házi lekvárt, vagy készítsetek egyedi karácsonyfa díszt.

 

+1 Gondolj a rászorulókra!

Természetesen nem csak karácsonykor lehet adományozni, de az emberek általában az év ezen szakaszában a legbőkezűbbek. Ilyenkor számos alapítvány, civil szervezet rendez élelmiszer-, ruha- és játékgyűjtést, és a gyerekeket is be lehet vonni a jócselekedetekbe. Ajánld fel nekik, hogy ha van kedvük, szedjék össze a már megunt játékaikat, és juttassátok el azoknak a gyerekeknek, akik máshogy nem kaphatnak karácsonyi ajándékot.

 

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Modern Mommy Facebook és Instagram oldalát, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A bejegyzés trackback címe:

https://modernmommy.blog.hu/api/trackback/id/tr8115286434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása