Modern Mommy

7 dolog, amivel a gyerekeink pénzt spórolnak nekünk

2019. május 23. - Modern Mommy

Már unásig hallottuk, hogy a gyerekek milyen sokba kerülnek. Tanulmányok, kutatások, bloggerek fejtegetik, milyen összegeket költünk az utódokra, mire felnőnek, és mindig olyan számok jönnek ki, amiktől majd' lefordulunk a székről. Most végre egy amerikai apuka, J. Money, a Budgets Are Sexy blog írója összeszedte az ellenérvéket, azt a 7 dolgot, amellyel a gyerekei pénzt spórolnak neki, vagy legalábbis megakadályozzák az elköltésében. :)

ben-wicks-1118947-unsplash.jpg

Forrás: Unsplash

  1. Sokkal ritkábban ül be ebédelni vagy vacsorázni bárhova, mert drága, és gyerekekkel nem is akkora kikapcsolódás, mint korábban. (Ezt szerintem mind átérezzük.)

  2. Nagyon ritkán bulizik, így jóval kevesebbet költ alkoholra. :D És persze mindig elérhető akar lenni a gyerekeinek, ha bármilyen vészhelyzet adódna.

  3. Szinte soha nem vásárol… legalábbis magának. Bezzeg a lurkóknak!

  4. Kevesebbet utazik. Egészen addig, amíg a fiainak már nem lesz rá szükségük, és le nem koptatják. Na akkor majd megint megy.

  5. Ezerszer egészségesebben eszik. Eltűntek az este 10 órai vacsorák és késői nasik, helyettük sokkal "felnőttesebb" időpontokban étkezik, ráadásul kiegyensúlyozottabban. Ezzel nemcsak kalóriát spórol, de jövőbeli orvosi költségeket is :)

  6. Százszor jobban alszik, kivéve persze a bébi-időszakokat. Időben ágyba kerül minden este, és eleget alszik, amitől másnap több a szellemi és fizikai energiája, ez pedig hosszú távon jót tesz a pénztárcájának és az egészségének is. (Engem sem kell mostanában altatni.)

  7. Elkerül minden olyan tevékenységet, ami csak kicsit is növeli az esélyét annak, hogy korán meghaljon, legyen szó a dohányzásról vagy a rég vágyott motor megvásárlásáról. Nehéz a gyerekekről gondoskodni, ha nem vagy ott.

Amikor megszületik az első apróság, az tényleg felér egy teljes életmód- és szemléletváltással. Már nincsenek hajnal háromkor buliból hazafelé nagy gyrostálak és sajtburgerek, nincs heti 2-3 tombolós koncert, nem fér bele egy nyáron több fesztivál. (Ezek néha hogy hiányoznak!) Vagy az új élethelyzet miatt, vagy egyszerűen öregszünk. :) Próbálunk tudatosabban, kiegyensúlyozottabban élni, egészségesen étkezni és többet sportolni, hogy ne csak a gyerekünk, de az unokánk esküvőjén is ott lehessünk. Még egy észrevétel: amióta megszületett a kisfiam, sokkal jobban odafigyelek a környezetre, mert azt szeretném, hogy a Föld akkor is élhető bolygó legyen, amikor felnő. Hihetetlen, hogy egy ilyen apró teremtmény, hogy meg tudja változtatni egy ember gondolkodását, és hirtelen, szinte egyik pillanatról a másikra milyen felelősségteljesen kezdünk el élni. Tagadhatatlan, hogy a gyerekek sokba kerülnek, és igen, sokkal kevesebb energia és idő jut magamra, mint korábban (és mint szeretném), de az anyaságot semmiért sem cserélném el.

A bejegyzés trackback címe:

https://modernmommy.blog.hu/api/trackback/id/tr614810830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása