Modern Mommy

Téli családi bakancslista

2019. december 05. - Modern Mommy

Bár a karácsony a kedvenc ünnepem, és az azt megelőző készülődés számomra az év legszebb, legörömtelibb időszaka, a tél és a hideg sosem volt a barátom. Míg a gyerekeim születése előtt ha akartam, minimalizálhattam a fagyban töltött időt a munkába és hazamenetelre, erre most már aligha van lehetőségem. Ha nektek is hasonlóan örökmozgó gyerekeitek vannak, tudjátok, miről beszélek. Ha nem viszem ki őket a szabadba, már délelőtt 11-kor a csillárról lógnak, a szomszédok legalább háromszor csengettek át, hogy esetleg nem lehetne kicsit halkabban, a lakásban uralkodó állapotokról pedig inkább ne is beszéljünk. Télen gyakran hallani a gyerekektől, hogy "Mindjárt meghalok az unalomtól", és ehhez látványosan tudnak szenvedni. Ezt elkerülendő, összeállítottam egy családi bakancslistát, amit ha szeretnétek, végig is csinálhattok, vagy egyszerűen választhattok néhány tételt, ha már tényleg nincs semmi ötletetek.

1. Készítsétek el a Mikulás postaládáját, és dobjátok be a Télapónak/Mikulásnak/Jézuskának írt leveleket.

2. Küldjetek karácsonyi képeslapot a rokonoknak, barátoknak. Manapság egyre ritkábban küldünk kézzel írt levelet vagy üdvözlőlapot, pedig sokkal személyesebb és szebb ajándék, mint mondjuk egy e-mail.

3. Süssetek együtt mézeskalácsot. A közös sütést mindig élvezik a gyerekek.

4. Olvassatok karácsonyi történeteket. Ezt akár az adventi időszakkal is össze lehet kötni, ha a kalendárium ablakai minden nap más mesét rejtenek.

5. Fogjátok a korcsolyákat, és irány a műjégpálya! Meleg pulcsi, sapka, sál, forró csoki, tökéletes kikapcsolódás!

6. Csodáljátok meg a karácsonyi fényeket. November végén már a legtöbb városban felkapcsolták az ünnepi díszkivilágítást.

7. Menjetek ki egy karácsonyi vásárba. Viszont ha hozzánk hasonlóan ti sem szeretitek a nagy tömeget, valószínüleg, ti is jobban élveznétek egy kisebb, nyugisabb vásárt.

8. Gyűjtsétek össze a rég nem használt játékokat, valamint néhány doboz/zacskó tartós élelmiszert, és juttassátok el a rászorulóknak.

9. Adományozz régi takarókat, törölközőket egy állatmenhelynek.adorable-1850003_1920.jpg

Forrás: pixabay

10. Vívjatok hógolyó csatát.

11. Építsetek hóembert.

12. Készítsetek hóangyalt.

13. Énekeljetek közösen karácsonyi dalokat. Szentestéig pont van még idő, hogy a piciket megtanítsd egy-két dalra, amit a fa körül együtt énekelhettek majd.

14. Sétáljatok a téli erdőben. Nemcsak ősszel nyújt csodálatos látványt az erdő, a hóval borított fák is mesések tudnak lenni.

15. Szánkózzatok. Na de ne csak a klasszikus, "apa vagy anya húzza a gyerekeket" felállásban. Pattanj fel te is a szánkóra, és hagyd, hogy a gyerekek húzzanak, persze a párod segítségével. Imádni fogják!

16. Hangolódjatok az ünnepekre karácsonyi filmekkel.

17. A hideg estéken bújjatok be egy puha takaró alá, és olvass a gyerekeknek mesét. Igyatok mellé egy nagy bögre forró csokit, amit díszíthettek tejszínhabbal, pillecukorral.

18. Menjetek el lovasszánozni. Gyerekkoromban egyszer elvittek a szüleim, és a mai napig élénken él bennem az emlék, ahogy nagykabátban, vastag takaró alatt ülünk a szánon, és gyönyörködünk a havas tájban.

19. Csapjatok egy nagy családi társasjáték estét. Kapcsoljátok ki a telefonokat, és élvezzétek háborítatlanul egymás társaságát.

20. Tartsatok pizsama-napot. Maradjatok egész nap pizsamában és csak lustálkodjatok.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Modern Mommy Facebook és Instagram oldalát, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A bejegyzés trackback címe:

https://modernmommy.blog.hu/api/trackback/id/tr8515314630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása