Modern Mommy

3 gyakorlati tipp, hogy több időd legyen

2019. augusztus 15. - Modern Mommy

A legtöbb embernek nincs arra ideje, hogy könyveket olvasgasson időgazdálkodás témában, és ez alapján az egész életét újratervezze, kiépítsen egy hiperszuper rendszert, és még be is tartsa a hatékony időbeosztásra vonatkozó "játékszabályokat". Hát persze. Kinek van erre akár csak egy szabad hétvégéje is? Éppen ezért ebben a bejegyzésben néhány gyakorlati tippet szedtem össze, amelyek nem világmegváltó ötletek ugyan, de segíthetnek átláthatóbbá tenni az életed, és egy kis időt megtakarítani.

woman-731894_1920.jpg

Forrás: pixabay 

 

Kétperces szabály:

 

Az időmenedzsment könyvek közül talán az egyik legismertebb és legelismertebb David Allen műve a Getting Things Done - Hatékonyságnövelés stresszmentesen (HVG Könyvek Kiadó, 2015). A GTD-módszerrel érdemes részletesebben megismerkedni, mert egy használható és nem túl bonyolult rendszert mutat be, de ha csak egy tanácsot fogadsz meg belőle, akkor az legyen a kétperces szabály. Ennek lényege, hogy ha az elvégzendő tevékenység maximum két percet vesz igénybe, akkor intézd el azonnal, legyen szó egy telefonhívásról, a gyerek házijának átnézéséről, vagy az esti mozijegy online vásárlásáról. Ha csak halogatod az adott teendőt, ott fog motoszkálni a fejedben, és elvonja a figyelmed más feladatoktól.

 

Kezd a mumussal:

 

Hajlamosak vagyunk a legnehezebb vagy a legunalmasabb teendőket hagyni utoljára, és ezért sokszor napokig tologatjuk, vagy egyszerűen elfelejtjük. Sokkal hatékonyabb, ha reggelre időzíted a mumus feladatokat, amikor még van energiád és türelmed, és amikor még jobban tudsz koncentrálni.

 

A nap végén írd össze a másnapi legfontosabb feladatokat:

 

A nap végén gondold át a másnapi feladatokat pár percben, és gyűjtsd össze a legfontosabb 6-7 feladatot. Ne írj túl hosszú listát, mert úgysem tudsz mindent megcsinálni, és csak felhúzod rajta magad, amikor megint átcsúszik a teendők fele a következő napra. Úgyis megtalálnak az apró, nem halasztható feladatok a nap folyamán. Hisz mindig közbejön valami, nem igaz?

A bejegyzés trackback címe:

https://modernmommy.blog.hu/api/trackback/id/tr4314978474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása